top of page

LinkedCar in the media

DataNews.png

06/2022

NL

Starter van de week: LinkedCar geeft autogebruiker één app voor alles

Een app die alle info over zijn leasingwagen - en vooruit dan maar: waarom niet elke wagen? - bundelt: daar droomde Mario Schraepen van. Met zijn nieuwe start-up LinkedCar maakt de serial entrepreneur het dan maar zelf waar. Verzekeraars en leasemaatschappijen volgen geïnteresseerd.

Made in Limburg Logo.png

05/2022

NL

En plots staat Mario met zijn kop op Times Square…

Limburgers die zopas New York hebben bezocht, zullen vreemd hebben opgekeken toen de beeltenis van ondernemer Mario Schraepen op het hoofdgebouw van de Nasdaq-beurs werd geprojecteerd. De visibiliteit op het wereldvermaarde Times Square is het gevolg van een erkenning die zijn bedrijf LinkedCar zopas te beurt viel in de VS.

Made in Limburg Logo.png

04/2022

NL

Peter Manet stapt in kapitaal van award-winning start-up

Peter Manet, gekend als ondernemer, investeerder en bestuurder in diverse prominente Limburgse bedrijven, neemt een aanzienlijke participatie in LinkedCar, de veelbelovende start-up van Mario Schraepen, die data van autogebruikers ontsluit.

Wereldwijs FIT.png

01/2022

NL

"In de auto-industrie komt de digitale transformatie nog maar net op gang."

Auto’s genereren veel data, maar die zitten bij verschillende partijen en blijven doorgaans onzichtbaar voor de bestuurder zelf. denk maar aan info over onderhoud, verzekeringen, keuringen en nog veel meer. daar wil linkedcar iets aan doen. de limburgse start-up lanceerde begin 2020 een digitaal autopaspoort dat alle data gratis centraliseert voor de consument.

Automobiel Management.png

01/2022

NL

LinkedCar: baas over eigen klantgegevens

Twee decennia CRM-ervaring in verschillende branches zijn gecombineerd met de modernste technieken. Het resultaat is LinkedCar; een prijswinnend softwareplatform speciaal voor de automotive. “Autobedrijven zitten op een goudmijn.”

vrtNWS.png

12/2021

ENG

Geef zélf aan wat je van een fietspad vindt dankzij nieuwe app in provincie Antwerpen

Binnenkort zullen alle fietsers via een app op hun smartphone kunnen doorgeven of fietspaden er goed bijliggen of niet. De provincie Antwerpen, de Fietsschool en de Karel de Grote Hogeschool slaan hiervoor de handen in elkaar. De app zal ontwikkeld worden door de start-ups Sentigrate en LinkedCar. Hilde Crevits (CD&V), Vlaams minister van Innovatie, maakt 75.000 euro vrij voor het project.

Techpulse.png

11/2021

NL

Belgische start-up LinkedCar finalist Best Automotive Product door Informa Tech Automotive

De Belgische start-up Linkedcar, is genomineerd als een van de drie beste automotive-producten in de wereld door Informa Tech Automotive. Het gaat om de categorie Future Dealer Product/Service of the Year. LinkedCar heeft een innovatief product ontwikkeld dat alle data van een voertuig, zoals onderhoud, verzekering en keuringsinformatie, verzamelt op één centraal platform. De consument krijgt via een app toegang tot deze data en beslist dan zelf wat hij ermee doet.

The Silicon Review.png

09/2021

ENG

‘Our Innovations will Change the Way We
all Look at Mobility, and More Specifically,
at Mobility Data’

LinkedCar is an innovative start-up creating a world-class Connected Mobility Platform intended for the mobility industry. The company's platform is based on trusted Salesforce technology. It focuses on interactivity and customer experience, enabling consumers to be closer to the automotive sector by uniting data from dealers, manufacturers, insurers, fleets, and even live data from connected vehicles.

Medium.png

09/2021

ENG

Business Builders to Know: Mario Schraepen’s Journey to Success

When Mario Schraepen founded LinkedCar, a customer-first mobility platform for the automotive industry, he seemingly had everything an entrepreneur could hope for when launching a startup: an innovative product that solved for a gap in the market, an enthusiastic team behind him, and two big customers already signed up.

CEOViews.png

2021

ENG

Top 50 Innovators of the Year 2021

"These innovators are very much essential to today’s world. WE can’t imagine a world without any innovators. The technology that we are enjoying now is all because of the efforts which they put long back. To commemorate such individuals and organizations, in this edition of CEOViews, we are bringing you the ‘Top 50 innovators of the year 2021’."

DCDW.png

2021

NL

"Wij laten je transparant zien welke data beschikbaar voor je is. Je bent daar zelf baas van en jij beslist."

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag gaan we het hebben over data, oftewel data in auto’s, data via dongels en over de mogelijkheden die data voor consumenten biedt. Dat gaan we vandaag doen met Mario Schraepen uit België. Hij is de oprichter van LinkedCar.

Autotech Outlook.png

12/2020

ENG

Building the data-driven mobility ecosystem

Have you ever wondered what happens to your car's data? Who owns that data and how can it be made visible to the driver, so that he can ultimately make money from it...

Business Wire logo

05/2022

ENG

Workato Announces Winners of Automation Impact Awards at Automate 2022 Conference

The Automation Impact Awards celebrate leading Workato customers who are pushing their industries into the future with automation.

belang van limburg logo.png

04/2022

NL

Start-up LinkedCar haalt Limburgse topper aan boord: “Willen data uit auto teruggeven aan consument”

Hasselt - De bekende Limburgse ondernemer Peter Manet investeert in de start-up LinkedCar. “Auto’s genereren ook heel wat data die geen eigendom zijn van de consument. Die data willen we teruggeven aan de eigenaar”, zegt oprichter Mario Schraepen.

Verzekeringswereld Wolters Kluwer.png

03/2022

NL

Op weg naar een ecosysteem met real-time-voertuigdata

Karel de Grote Hogeschool (KdG) en LinkedCar willen ervoor zorgen dat consumenten hun voertuigdata kunnen delen met een ecosysteem van dienstverleners. En dat schept voordelen voor iedereen, ook voor de verzekeraars en aanverwante dienstverleners. “Ons hoofddoel is om de voertuigdata terug te geven aan de consument,” zeggen Kris Martens, onderzoekscoördinator van het Expertisecentrum Duurzame Mobiliteit KdG en Mario Schraepen, CEO van LinkedCar.

Verzekeringswereld Wolters Kluwer.png

01/2022

NL

KdG & LinkedCar, pioniers in mobiliteitstechnologie

KdG en LinkedCar willen de data die geproduceerd worden door voertuigen gebruiken als een connector voor alle partners die zich bezighouden met mobiliteit, van verkopers en lease-managers tot verzekeraars en pechverhelpers.

PZC Antwerpen.png

01/2022

NL

Staat van Antwerpse fietspaden wordt in kaart gebracht met app

Vlaams minister van Innovatie en Wetenschapsbeleid Hilde Crevits (CD&V) maakt 75.000 euro vrij voor een project dat de staat van de fietspaden in de provincie Antwerpen in kaart wil brengen met de hulp van een app. De app zal data van smartphones (tijdens het fietsen), elektrische fietsen of sensoren op de fiets verzamelen.

Bloovi.png

11/2021

NL

Valt Belgische ‘Robin Hood van voertuigdata’ in de internationale prijzen?

De Hasseltse start-up LinkedCar is door het Amerikaanse Informa Tech Automotive genomineerd als één van de drie beste automotive producten ter wereld. Meer bepaald in de categorie ‘Future Dealer Product/Service of the Year’.

BusinessTalk.png

11/2021

NL

LinkedCar: transmuntend voertuiggegevensbeheer

Sinds de dagen van de paardenkoetsen koesteren en waarderen mensen wat ze rijden. Deze band wordt sterker met digitale transformaties. Verhoogde connectiviteit, IoT, draadloze oplossingen en stijgende klantverwachtingen zijn allemaal de drijvende krachten achter investeringen. Technologie omhelst ook andere elementen van de waardeketen van de automobielindustrie, waaronder ontwerp, fabricage, distributie en detailhandel.

DataNews.png

09/2021

NL

Dit zijn de winnaars van de Data News Awards!

Uit een paar honderd nominaties maakten de lezers van Data News de shortlist voor de Data News Awards op. Daarna was het aan de jury om oude bekenden af te wegen tegen nieuwe uitdagers.

EnterpriseViewpoint.png

05/2021

ENG

Building the data-driven mobility ecosystem

The number of challenges existing in the automotive industry is numerous, and they are present in multiple aspects of the sector. As the world is getting more interconnected than every before, LinkedCar - an innovative start-up creating a world-class Connected Mobility Platform - bridges the connection between cars, their drivers and everyone associated.

CorporateVision.png

2021

ENG

Driving the Connections of the Future

With the ‘Most Innovative Autotech Start-up’ award for 2021 in Belgium in the pocket, LinkedCar
is working hard to fuel its industry’s development so that it can change the mobility industry. Its
platform seeks to give the driver back agency over their data, as well as connecting all stakeholders.

Primeview.png

2021

ENG

Mario Schraepen: First Mobility platform for the Automotive Industry in Path-Breaking Journey

Incorporated in 2019, LinkedCar Company is a brainchild endeavor by Founder and CEO Mario Schraepen, an Innovative Entrepreneur & Salesforce fanatic, focused on introducing innovation in the automobile industry.

KDG.png

2020

NL

LinkedCar, de eerste spin-off van Karel de Grote Hogeschool is een feit

Voorspellen wanneer de banden van je auto aan vervanging toe zijn? De error van je e-bike uitlezen met je smartphone? Dat lijkt toekomstmuziek, maar niets is minder waar. LinkedCar, de allereerste spin-off van de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen maakt dit mogelijk.

Awards and nominations

Press opportunities

For press opportunities please email marketing@linkedcar.eu

bottom of page